Achtung! Achtung!

Весела Йосифова
Щом ме видиш - веднага да бягаш.
Аз не съм тази, в която си влюбен.
Аз съм нейната друга -
опасност съм
и си имам девет
живота котешки.
Няма начин до мен до останеш.
Аз не съм вече хлебородната.
Аз съм нейната друга -
без оазис пустиня
и си имам деветте
кръга на ада.
Ето, махам излишните думи,
с които съм те създала -
и оставаш по образа
на един
преминаващ
само.

Весела ЙОСИФОВА