А поки дощ...

Роман Шулевский
Ідуть дощі з вівторка на четвер,
Суфлер з небес передрікає грози,
Десь у майбутньому,  та добре – не тепер:
Ще прийде час  безжалісної прози.
 
А поки – дощ, із півночі на південь, 
Де спраглий грунт чекає передозу...
Краплини падають на перші наші квіти,
Лишаючи на них сліди, як сльози.

Ллє сльози дощ, та світ не любить сліз:
У всіх своє, і "цо кому до теґо»,
Яке провалля поміж наших міст,
Що  криється за  нашим альтер еґо?
 
Що Грея корабель давно на скалах, 
Ассоль  пішла, і де вона тепер?
Що ми з тобою марно заблукали
В  косих дощах з вівторка на четвер...