Поздравление России и не только... Из И. Боговиной

Кариатиды Сны
ИРИНА БОГОВИНА
Вiтають щиро всi Росiю
(http://www.stihi.ru/2016/06/12/7119)
-------------------------------------

        ***
Вітають щиро всі Росію,
Вітаю ! Хочеться співать,
Плекать в душі одну надію,
Одним -одну мою надію,
Її край серця зігрівать.
Щоб за столом всі сестри,мати,
Брати, онуки коло хати
У купі дружно заспівали
І одне одного вітали!
Бо ж ми одна сім"я, родина,
Лиха спіткала всіх година,
Та не здригнувсь великий рід,
Відкинув ворога з воріт,
Погнав у логово аж звіра,
За Рейн, до самого Берліна!
Яка подяка за це нам?..
Відбило пам"ять ворогам...
За ними ходить отой гріх-
Мерці живіші всіх живих!
Святі руйнуються могили
Отих, що пуля підкосила,
Коли палав в вогні рейхтаг
З сльозами в німців на очах.
Вся велич в Правді від Росії!
Сестер по крові і братів!
Плекаю я одну надію,
Одним одну мою надію,
Щоб Бог незрячим зір відкрив...
Шоб за столом всі сестри,мати,
Брати, онуки біля хати
"Реве та стогне..."заспівали
І одне одного вітали,
Князів Хорива,Щека,Кия,
І всю слов"янську нашу рать
Щиро вітаємо, Росія!
Вітаєм !Хочеться співать!

        ***

************************************


        ***
Россия! Я тебя, как прежде,
Поздравлю! Хочется мне петь,
В душе питаю я надежду,
Одну-единую надежду -
Тебя, сердечная, согреть.

Чтоб за столом сидели снова
Родные люди возле дома
И дружно пели, и плясали,
И чтоб друг друга поздравляли.

Ведь мы одна семья, едины!
Лихая выпала година,
Но он не дрогнул, древний род,
Врага отбросил от ворот
И гнал до самого Берлина
Фашиста, сукиного сына!

Какая ж благодарность нам?...
Отбило память всем врагам...
За ними водится тот грех -
Их мертвецы живее всех!

Святые рушатся могилы
Бойцов, что пуля подкосила,
Когда пылал в огне рейстаг
И были слёзы на глазах.

Твоё величие, как прежде,
Россия, в Правде всех дорог!
В душе питаю я надежду,
Одну-единую надежду -
Чтоб взор открыл незрячим Бог...

Чтоб за столом сидели снова
Родные люди возле дома,
"Реве та стогне" распевали
И чтоб друг друга поздравляли.

Князей Хорива, Щека, Кия,
И весь славянский наш народ,
Тебя, великая Россия,
Поздравим! Как душа поёт!