В долi як в небi

Владимир Бунякин
В долі, як в небі, сховані сходи,
В долі, як в пеклі, все справедливо:
Якщо шукаєш, то і знаходиш,
Якщо знаходиш, будеш щасливий.

Якщо не знайдеш, будеш як всі ми,
Будеш шукати привід, щоб жити,
Будеш складати ноти і  рими,
Будеш зітхати, будеш любити.

Будеш любити – будеш страждати
І неквапливо йти до могили.
Не присягайся вічно кохати,
Вічність сильніше нашої сили.

Вічність не має спільного з нами,
Ми в неї здатні бути лиш в наймах,
Вічність – вона керує світами
І вилучає з Всесвіту зайвих. 

З нами же просто, ми просто люди,
Просто істоти, ті же тварини.
Просто живемо і просто любим
Діток, батьків, дружину, країну.

В долі буває сховане небо…
З Богом, без Бога - то вже деталі.
Якщо щасливий, щастя не треба,
Просто люби, крокуючи далі.