Ответ другу с Украины

Анатолий Метик
На украинском языке

Чого друже мій, Іване
Ти наче сказився
Може вчора у вечорі
Богу не молився.

Чи може ти захворів
Думки сумні, не веселі
Погано спав і не їв
Вигнали з оселі.

А може тебе укусила
Скажена собака
Як надумав повіситься
Зламалась гілляка.

Між нами в відношеннях
Зараз мерзла крига
Але близько та година
Настане відлига.

Говориш Шевченко Тарас
Дуже кляв москалів
Але завжди в Петрограді
І спав він і їв.

Став тут же людиною
Поетом, художником
Спілкувався з родиною
Залишився безбожником.

Кого не любив поет
То ляхи були, паничі
Став зараз ти з ними
Близькі родичі.

Може звідти вітер несе
Ганьбу і наклепи
Краще було б це усе
Прикрутить до щепи.

Коли покинув Тарас
Всіх нас на цім світі
Зробили все москалі
Як у заповіті.

Відчуваю в словах твоїх
Ворожнечі ноти
Можливо стоять за цим
Зелені банкноти.

Христопродавці завжди були
Хто їх пам’ятає
А що трапилося з ними
Кожний добре знає.

Іване, залишайся людиною
Станемо далі дружити
Спілкуватись, зустрічатись
Разом в світі жити.

Бо немає такого
Щоб нас розїднало
Наше с тобою дитинство
Не такого знало.

01.06.2016р. м.С.Петербург.