К1андач кхьиз

Гулья Мисриханова
 К1андач кхьиз эхиримжи йикъаркай
Чин гуьгьуьлар элкъведа пашманвилиз
Гьиниз вида чун вахтунин гьаларкай
сабур гана ,фин чун велик квай рекьиз.

Ак1имир рагъ.хъифимир вун лап фад я
Вин чимивал к1ама гьеле рик1из зин
Татурай зул хъипи пешер авадриз,
Кьве патани цуьквер авай рекьиз зин.

Атайт1ани чими рагъ ,гар галачиз.
Вахт атайла беденда хъай амукьда.
Рази хьайт1ан атана -фей уьмуьрдал
Жив ч1арарал ц1ран тийиз ацукьда,

Къведайла чун цаварилай и чилел
Гъайиди туш чна а гьал ,гъил кьуна.
Пехил чили инсаф тийиз багъишай,
Хъфида чун цаварал а гьал туна.