Ноапте де амор

Максимус Михайлов
Кыт де феричит сынт,кынд интри-н касэ,
Кынд мыниле-ць калде-мь аступэ окий обосиць.
Ыць симт суфларя линэ,о,дулче стя радиоасэ!
Пэрул ыць деспринзь,ел каде моале ка ла сфинць,
Ка епуреле полтрон фужинд де лупул хапсын,
Фуг ши еу...де деспэрциря,че не урмэреште
Де дупэ колцурь ынтунекоасе,юбит вряу сэ рэмын-
Де тине тоатэ вяца ши сэ те юбеск ка соарта.
Сэ те аштепт,сэ м-аштепць,кум се аштяптэ...
Аморул сэ ну не читяскэ лежиле-й речь,ной сингурь
Сэ ле скрим фэрэ грешель,асупра ноастрэ норь обскурь,
Сэ ну-шь скутуре коама,мэ тем де-а трэдэрий секурь...
Ту ка валул,че мынгые малул,мэ ынечь ын екстаз...
Дореск часул сэ ну фугэ,сэ рэмынэ зиуа де азь..
Венит-ай ын бождеука мя,че се рисипэ дин вале,
Ешть гата сэ мержь ку мине пе а вьеций пьетроасэ кале?
Кыт ну м-адоарме гласу-ць,вибрынд ка фрунза.
О,куноск,ту-мь вий прин сомн,ту-мь ешть муза.
Ын луме сынтем стрэинь,адораць де стеле.
Дэ доамне,тристе зиле сэ не фие парфумате де виореле.
Гындурь негре о сэ пярэ,мокнинд ын адынкурь опаче..
Вей ынцележе,кэ инима мя аре глас,ничкынд ну таче.
Скулптателе-ць бузе м-атраг,мьере пе еле курже.
Часул ну не диранжазэ,ну стригэ,чи ка апа фуже!