10 ел

Ирида Акалы
10 ел, бары 10 ел уткэн
Бергэ узган безнен гомергэ,
10 ел, БАРЫ 10 ел узган
аерым атлаган безнен юлларга.

10 ел, азмы икэн, эллэ
Купкэ киткэнме икэн гомерлэр?
10 елдан сон сою сузлэренне
Ишетергэ озелгэнме ометлэр???

10 ел, 10 елдан сон булса да
яратам дип кабат син эйттен.
озелеп коткэн коннэр онытылса да
Кабат бар кунелемне тетрэттен...

"Бик куп хата кылдым бу тормышта,
хаталарым очен зинхар гафу ит.
Синен куздэн аккан куз яшьлэрен
Минекелэр икэн алар хэзер бит.

Син жылаган кебек мин дэ жылыйм,
Бергэ чакларымны улеп сагынам.
Кайтарырга уткэннэрне телим,
Тик момкин тугел шул, эй аллам.

Э син телэр иденме икэн,
Кабат бергэ-бергэ атларга?
Бер тэн , бер жан булып
яна тормыш белэн яшэргэ???"

Сузлэренне эйтеп бетерден дэ
Жавап котеп бер мэл тын калдын.
Инде янып колгэ эйлэнгэн союгэ
Утын остэмэкчеме син булдын???

"10 ел бергэ-бергэ яшэгэнгэ
Туганымдай сине якын курэмен.
Хэллэренне белеп торам шуна,
Нэфрэт,упкэ беткэн, белэмсен.

Зинхар, кавышулар турында,
башлама син кабат сузенне,
кэнэгатмен хэзерге тормышыма
Кузгатма син минем кунелемне.

Эгэр Яратам дигэн  сузлэренне
эйткэн булсан бераз элегрэк
Момкин булыр иде артка борылырга
Яши иде миндэ дэ андый телэк.

10 ел бик сон инде коту очен,
Син бит узен жуеп ташладын
балаларны , мине тормышыннан
Узенчэ ор яна тормыш башладын.

Бер абынган кабат абына ул
Ышаныплар булмый шул сина.
5 ел мин дэ ир хатынымын
Рэхмэтлемен шуна ходайга...

"Гафу сорарсын син барыбер
Минем  аякларыма килеп,егылып
тик сон булыр, вакыт узган булыр"
Диеп эйткэн идем 10 ел элек.

Мин дигэнчэ булды барысы да,
тик кайтарып кына булмый вакытны.
Телимме сон?Юк, юк,телэмим дэ
Мин бит бугенгесе белэн бэхетле!!!"