Слов янська весна

Анна Либорских
Одним відтінком зеленого зіткана ваша весна
в паранджу для слов'янської дівчини - оберіг.
Одним оборотом свободи мене пеленав,
та чи постиг?..

Одним поколінням червоного створена ця війна.
А далі - підпишуть папери твої вожді.
Імперія тіла для пульсу була тісна
на рубежі.

Одним моментом прозорого вилита тиша нічна
в безодні самотності пульс поліграфом бринить.
А скільки від себе лишилось до заходу в нас
на дні століть?