Подорож

Анна Либорских
Ви, жителі залізного звіра
із роду плазунів,
ви ідете до Каіру,
щоб випить Ніл.
І думали, він бездонний,
як рай прижка.
Ви були нутрощами вагону,
А де душа?
Мис,
чорних зіниць смерч,
Ра розписний.
Вись.
Шовковий бог змерз,
зійшов у сни.
Крик -
стомлений першоцвіт
схилив витки.
Зник
Неба, дощів звіт
В землі п'янкій.
Ви, жителі залізного міста,
вас хтось зберіг?
Ви чуєте піаніста
Крізь шум доріг?
І думали, що безсмертя
утакт іде.
Ви бачите, як відверто
зникає день?..