про головне

Надежда Шершун
Нам конче потрібно змиритися з тим,
що кожен день, кожна справа і кожна мить - урок.
Нам конче потрібно побути хоч десь наодинці, а не з юрбою.
Яким би далеким не був горизонт, та треба здійснити крок.
Бо скільки гілок на древі життя - стільки й життєвих двобоїв.
В контексті своїх і чужих, важливих й не дуже історій.
Головне - мати чисту совість, бути собою й не боятися помилок.
Вирішуй своє життя. Все залежить лише від тебе.
Ти са собі - фатум. Сам собі - Бог, Месія або пророк.
Й найбільша, що є боротьба, - боротьба з собою.
Коли важко дихати, піднімаючись угору, спинись, зав'яжи шнурок.
І завжди міркуй, прораховуй, своєю власною головою.
Бо завжди, крізь ери й віки  так було і буде, що мозок - найбільша зброя.