Неумiручы полк

Лидия Ракуц
          {17.05.2016 года}

Дзень  Перамогi!  Асаблiвы  дзень!
ЖОравамi  душi  над  палЕткамi…
Кожны  год  былО  так,  кожны  май…
Абялiскi  чырванелi  кветкамi…

Час  прыйшоў.  Памерлыя  устаюць…
Разам  з  намi  зноў  ў  шарэнгi  строяцца.
Яны  тут,  каб  не сцiхала  боль.
Не магло  сумленне  супакоiцца.

Бьюць  у  звон. – Прачнiцеся!
Жывым  нiбы  кАжуць:
-Сэрцамi  гарачымi  ваш  чарод,
Вам  засланяць  зямлЮ, деля  жЫцця 
Каб  вайну  не  бАчылi.

Варьяты  iзноў , iзноў, iзноў 
Распальваюць  полымя  канфлiктаў
Бо  яны,   нiбы  варьяцкi  воук,
Не даюць   бяде  астанавiцца.

Аб  вайне,  нажыве  мроi  тых,
Хто  да  грошаў   у  палон  патрапiць.
Хто  паршываю  авечкай  чараду псуЕ.
Яны  нiбы  i  душы  не маюць.

Неўмiручы  полк  да  нас  прыйшоў,
нiбы  ад  нябёсаў   дапамога.
Деля  жыцця  ён   iшоў, iшоў,
ГЭТА  НАША  З  ВАМI    ПЕРАМОГА !


  ***---Ра. Ли. Ев.---***
фото  из  интернета

Белорусский  язык     Русский  язык
Неўмiручы  -  бессмертный
Перамога  - победа
Асаблiвы – особенный
Жоравы -  журавли
Палеткi  -  поля  пахотные
Кветкi  -цветы
Сумленне –совесть
Бьюць  у звон -  бьют  в  набат
Прачнiцеся -  проснитесь
Ваш  чарод  -  ваша  очередь
Бачылi  - видели
Варьяты -  сумашедшие
Iзноў  -  вновь
Полымя –пламя
Мрои -  мечты
Палон -  плен
Патрапiць -  попасть
Паршывая  авечка  чараду  псуе -  Паршивая  овца  стадо  портит.
Дапамога  -  помощь