Батькiвщина

Валентина Козаченко
Жовто-біле в кульбабах подвір,я,
І до пояса майже трава,
І  шовковиць зелені сузір.я
Одягаються в тихі слова...

Край городу вже вигнався ясен,
А торік ще його не було...
Пустоти запустіння прекрасне
Називатись не згОдиться злом.

Ох ти, хата моя, біла хата...
Ти ж гляди, дочекайся мене...
Я ще хочу тобі розказати
Про життя, так прекрасно-сумне.

Часу, часу, завжди його мало...
Все чекаєш, хатинко, дітей,
Яких в тебе життя відібрало
Для якихось химерних ідей...

Бережеш ще дитячі розваги,
По кутках- розвеселений сміх.
І ця ніжна твоя перевага
Повертає з далеких доріг...

...Тут стоїть на  подвір.ї  ще мати
З оберемком зеленим в руках...
...І готовиться батько зрізАти
Гострим ножиком віск з щільника...

...Дикі мухи кусають за руки...
...І натруджені бджоли гудуть...
І тремтить до солодкої муки
Цього двору увічнена суть...