Цы нын фаедзаехстой??

Алан Гаев
"Фаедзаехстой" махаен фыдаелтае,
Нозтаей "лаегдзинад" фаелварын.
Ис,дам, аермаест гаджидауты
"АЕцаегдзинад" ссарын.

Фынгты уаелхъус аерымысгае
Фыдаелтыкон сгуыхтдзинад.
Нард фыд лыстаег мур ныккаены,
Цаелуарзаег, "наераемон" `фсад.

Цаеттаестаем "аегъдау" даеттынмае,
Нае зондаен заегъаем - хаерзбон.
Чи зоны, ардыгаей райсоммае,
Чи зоны лидзы бынтон.

Карзнозт каелаентаегаенаегау,
"Ныфс" аемае "хъаруйы" хос.
Фидар,"баеллицаг" цаедисау,
Стухы сыкъатыл саербос.