Да хаты я прыехау

Станислав Тарашкевич
 
 
 Да  хаты я прыехаў  раненька  на зарэ   
 Раскрыў насцеж вароты  на  маміным дварэ 
 Расце як у дзяцінстве  чарэшня  ў кутку   
 А вось і калатуша   ляжыць  мне пад руку 
           А шчаўя ў гародзе  багаты  ўражай
           Усё даўно паспела нехочаш, а  збірай 
           Стаіць хамут ля ганка  а  конік у хляве
           Пайду накашу траўкі  каровачка  раве
Скарэй запрог кабылку  наеўся  із гаршка 
Спякла бліночкі мама  для мілага сынка
 Бяру касу на плечы і еду луг касіць   
Такі  лес чалавечы  ўсё  трэба  нам  рабіць
           Хто працы тут баіцца  стол будзе мець пусты   
           Не будзе насіць боты, а  лапць з берасты 
           Не будзе жаркай печка  халодныя  вуглі   
           І не спячэ вам мама бульбяныя бліны
За поўны стол па працы  расселіся  сям'ёй    
Сястра я брат і мама, каб  выпіць па адной
Цячэ як рэчка песня  за добру працу  п'ецца
Счасліва стала мама    і  нам  яна смяецца