Роберт Геррик. Последний удар бьёт наверняка

Амаретте
Пускай мы все удары отразим —
Удар последний во всех смыслах будет им.


Robert Herrick (1591-1674)
688. THE LAST STROKE STRIKES SURE.

Though by well warding many blows we've pass'd,
That stroke most fear'd is which is struck the last.