Мiй дiдусь

Наталья Светлая 7
Перемого! Перемого!
Як чекали тебе люди!
Перемога довгождана
Радість викликала всюди.

Повертаються з війни
Дідусі, батьки, сини...
Рідні радісно стрічають.
З Перемогою вітають.

Тільки з фото мій дідусь
Посміхається до мене.
Ніби каже:"Не вернусь
Вже, дитино, я до тебе."

Командиром всю війну
До Берліна німця гнав
І Велику Перемогу
У Берліні святкував.

Жінці вісточку прислав:
"Скоро буду я удома."
Раптом - "Безвісти пропав."
Не вернувсь мій дід додому.


Мій дід, уроженець м. Пензи, пройшов усю війну командиром, брав Берлін, святкував у Берліні Велику Перемогу й пропав безвісти. Я пам'ятаю про нього й горджуся ним.