Я галодны, дай паесци

Станислав Тарашкевич
Селянін  вязе  на  рынак
Воз  аўса  прадаці
Падганяе каня  пугай
Каб  не    апаздаці
         Пад  гару,  або  ў  гразь  дзе
         Змучаны  да  рэшты
         Конь цягнуць  ужо  не можа
         Хоць  яго  зарэж  ты
Сялянін  б'е  яго  пугай
З  хуткасцю  тваею
Позна  мы  туда  прыедзем
Я  прадаць не ўспею
         А  яму  конь кажа  ціха
         Злы  ты  па  натуры
         Я  галодны,  дай  паесці
         А  не  бі  па  шкуры