Гаккук. Кукушка

Алан Гаев
Зарджытае нырмае каей нае ныффыстон,
Цал ис? Заегъ ма мын гаккук...АЕрнымай
Сахары аерцаерон аеви хъаеугаерон?
Цаевддурау аенцад аеви стъалыон зынгаей?..Зынгаей

Мае хурты хур ракаес маем, цаей!
Ме'цаенгты рагаей 'хсиды маст.
Самайон де`руаджы, дае артаей
                Мае хаест..

Иунаеджы фаедыл ныр чи рацаеудзаен?
Фесаефтысты иуылдаер хъабатыртае хаесты...Хаесты
Дзыллаетаем мысаенуаты чи баззайдзаен?
Зонд аевронгаей чи хаецы нае саерыл сае баесты?..Сае баесты

Мае хурты хур ракаес маем, цаей!
Ме'цаенгты раегаей 'хсиды маст.
Самайон де`руаджы, дае артаей
                Мае хаест..

Саерибары ад ма куыд базонаем?
Скаесы хур каемаендаер, махаен та каены мынаег...Мынаег
Ныфсджыны заердае аегадаей нае цаердзаен.
Коммаегаесы рагъыл рцаеудзаенис хъаебаер лаедзаег...Лаедзаег

.....