Зыгъуыммае

Алан Гаев
Зылын аемае раст чи фаеивта?
Рухс заеды баесты-даелимон..
Уаелаеуыл аенаеаккаг митаей,
АЕгомыгаей аджих зындон.

Наелгоймагтае хаессынц сае саертаем
Маестытае чъылдымаей исын..
Чъырттытаегаенгае каестаертае
Фаеуадзынц сае хистаерты рисын..

Хур цыма талынг ныл тауы.
Наебаеззы нае зымаег,нае саерд.
Мах заеххаей наем ницы аерхауы,
АЕппает фаелитойтаен лаеваерд.

Разамонджытае фаестаемае сайынц,
АЕххуысы баесты-аелдаерад..
Фыдбылызы хаехтае амайынц.
Тыхтонайае сурынц баеркад.

Сае цаермтты нае цаеуынц фырцинаей.
Худинаг нал у-маенгард.
Зыгъуыммае аегъдау аемае хинаей,
Зыгъуыммае фаелдахынц нае цард!!