Шелуха надежды-сухозлiтка над..

Валентина Козаченко
Сухозлітка надії -
Українська обірвана квітка.
Знов цієї весни
На майданах вона розцвіта.
Як нездійснені мрії,
Наче айстра собі однолітка-
Розцвіте на порі
І до снігу уже  обліта.

Знов еліта гуля.
Рве позичений шмат на розтягу.
Майорять  прапори -
Люд зарплатню свою відробля.
І  скучають поля,
А по селах запарюють брагу-
Все хазяїна жде
Недоділена  рідна земля.

Демократи стоять,
Як китайська стіна на майдані.
Закулісний товар
Дістають потихеньку на світ.
Знов спішать  розіграть
Туз козирний знедоленій рвані,
Присмачить обіцянками
Недоїдений  барський обід.
          
Зраду   геть, геть усіх -
"Так" і "ні" все лунають  довкола.
Нові гасла уже
Напридумали доньки й сини.
Наче проданий сміх,
Все кружляють, кружляють по колу
Заказові  пісні
Фаворитів новОї весни.

Під дніпровський прибій
Розкриваються знову каштани-
Українська краса
Обдарує щедротами всіх.
Та народе ти мій,
Ну, чому ти - такий безталанний?!!
Безкоштовна сльоза
Прикрашає твій проданий сміх.

Вічна Київська  Русь
Ще не знала такої наруги-
Щоб зігнати людей
І заставити гасла кричать.
І подумать боюсь,
Чи ще є де народ такий другий,
Що задешево так
Дозволяє себе обкрадать!

       2007,  весна.