Я не вiдчую Батькiвщину...

Валентина Козаченко
Я не відчую Батьківщину…
Її  нема.  Уже нема…
Тече, не знає час зупину-
З"їда  глибокая зима.

Вона харчується роками,
Що плинуть поміж берегів,
Що розляглися рукавами
Серед розкиданих снігів.

Я не побачу Батьківщину-
Два рази в ріку не ввійти,
Яка тече, не  зна  зупину,
В  якісь  покинуті  світи.

Все було просто так і ясно,
Що було там робить біді?!
Здавалось все таким прекрасним,
А  може, тим, що молоді…

…Я не засну на  Батьківщині-
Я,  знехотя,  космополіт.
Спливає час, не зна зупину,
Шматками літ, шматками літ…