пустой скворечник

Филмор Плэйс
***
пустой скворечник
полуоткрытая дверь
в бедную хижину

empty birdhouse
half-open door
of a poor hut


***
деревушка в горах
подает прокаженный
руку без пальцев

village in the mountains
a leper gives
hand without fingers


***
скорлупа улитки
в остатках вороньей трапезы
синеет небо

snail shell
in the remains of a meal crow
appearing blue sky


***
буфет без дверцы
целая только одна
кофейная пара

cupboard without doors
is only one whole
coffee pair


***
афишная тумба
выделяет заголовок
собака без поводка

poster pillar
stresses the title
a dog without leash



***
крики ворон
провожают по парку
влюбленную пару

cries of crows
escorted by the park
a loving couple


***
промокшая насыпь
шум проходящего поезда
пауза между словами

a damp mound
the noise of a passing train
pause between words


***
разбитая плитка
от калитки до яблони
пустой разговор

broken tiles
from the gate to apple tree
useless conversation


***
потерянный браслетик
обласканная синевой
лавочка в парке

lost bracelet
caressed by the blue
bench in the park