Дiвчисько рве волошки синi

Наталья Люшневская
Стрункі тополі - ніби стіни,
Собою обрамляють шлях.
Гайок, ставок... ген-ген за ними
Веселка бавиться в житах.

Дівчисько рве волошки сині,
Дзвенить веселий її сміх.
Вітрець узрів красу богині,
Зніяковів, на мить притих...

Приємно вражений: О диво!
Краса ж бо справжня так проста!
Обняв дівчисько жартівливо,
Поцілував її уста.

Красуня рве волошки сині,
Щасливо дивиться на світ.
Чарівній милій Королівні
Сьогодні чотирнадцять літ.

Нам не сполохати б їй щастя,
Красуні біль не причинить.
Хай мрії збудуться, все вдасться,
Приносить радість кожна мить.

Вітрець мчить хвилею по ниві -
І сколихнув нараз жита.
Та вже чомусь сором"язливо
Цілує дівчину в уста.