АТО Громадянська вiйна в Украiнi?

Григорий Комарицкий
Життя лежить мiж двох вогнiв
I звiдти - гнiв, i звiдси - гнiв
Iдуть боi, iдуть боi...
I там - своi, i тут - своi...
Й нiхто не зна, нiхто не зна
Чия ж в тому тяжка вина?
Дружини, дiти, матерi
Своiх чекають у дворi
Нам в радiсть гарна новина
Та смерть не кожного мина
Вiйна палацам i хатам
I кращих з кращих смерть жде там
Я вiрю - той потрапить в рай
Хто захищав свiй рiдний край
Хто ж воював на чужинi
До раю не потрапить, нi!
Не зупинивсь хто на межi
А землi загарбав чужi
Хто вiльный вiд людських чеснот
I шурхiт грошових банкнот
В ньому над всим переважа
Й нiщо йому не е межа
В наш час перенайменувань
Знецiнення чинiв та звань
В час хмарочосiв, i "трущоб"
Нелегко людям жить так, щоб
Людинi хороше було
Й навкруг було вiдсутне зло
На всiх всього не вистача...
Й не пiдставля нiхто плеча...
I рiдко хто поспiвчува
Такого майже не бува
Одне вiдомо лиш менi-
Людське повинно буть в цiнi!
Зiбрати треба буде вiче
Й виховувати чоловiче -
Це вiд тварин нас вiдрiзня
Нiяк не розбрат, не рiзня!..
Життя ж лежить мiж двох вогнiв
I звiдти -гнiв, i звiдси -гнiв
Iдуть боi, iдуть боi...
I там - своi, i тут - своi...
Й нiхто не зна, нiхто не зна
Коли ж закiнчиться вiйна?..