Днесь спасенья нашего главизна...

Анастасия Цуненко
Днесь спасенья нашего главизна,
И от века таинства явленье.
Божий Сын от Девы в мир явился
Чрез архангела благовествленье.

Се раба Господня - отвечала
Дева со смиреньем херувиму.
То же упование нам даруй -
Просим мы Всепетую едино.

Ты меж жен стяжала благодати,
О тебе пророчества от века.
Всесвятое имя воспевати
Поспешим о той, что чище снега.

Ты - благоуханней светлых лилий,
Цвет неугасимый чистотою.
Радуйся, блаженная Марие!
Радуйся, Господь вовек с тобою!


* Благовещенье. Михаил Нестеров