Немножко вечернего блюза... из Юрия Лазирко

Кариатиды Сны
ЮРИЙ  ЛАЗИРКО
трiшки вечiрнього блюзу
(http://www.stihi.ru/2016/04/01/1870)
-------------------------------------

трішки якось воно не так
може речі не з того тіста
чи танцює душа не в такт
на панелі нічного міста
з перемовленням чар вітрин
у яких дорогі обцаси
схоже хворий дощами ритм
і бракує подіям басу

з головою у небесах
в мідяках наче зорях в шапці
прошиває до п'ят краса
відчиняє бездомний рай цей
та у ньому нема садів
цвіль доріг у плящині збоку
блюз крикливий що там сидів
набігає в байдуже око

і худіє мов хміль юрба
тільки шкіра і кості з тиші
вчухне ратуші дзвін хіба
ліхтарями бруківку спише
ти не спиш ще те світло п'єш
і від нього до ранку ситий
наче гнізда надію в'єш
пір'ям янгола губиш миті

31 Березня, 2016

******************************************


как-то всё немножко не так
иль слова из теста другого
иль танцует душа не в такт
на дорожках сквера ночного
разболтались огни витрин
похваляясь обувью классной
и хворает дождями ритм
не давая событиям баса

с головою на небесах
в медяках словно зорях ранних
пробивает до пят краса
отворяет бездомный рай нам
только нет в тех садах свобод
пыль дорог и плешины с краю
блюз крикливый что там живёт
в безразличное око ныряет

и худеет как хмель толпа
только кожу да кости вижу
слышен ратуши звон едва
фонари мостовую лижут
ты не спишь ещё свет тот пьёшь
от него до рассвета пьян лишь
словно гнёзда надежду вьёшь
и мгновений перья теряешь