Весняний етюд

Инесса Завялова
Сонце та роса, в полі - тишина.
Вітри солодкі віють з ночі -
Серце тішать полю.
Небо ніжне, з білими хмаринками
Тремтить душою, мерехтить грозою.
А от там вдалечині долина -
Вона тиха та журлива.
Одинока стала з часом.
Жодного гостя  немає.
Вона село щоденно бачить.
Щоранками його  вітає.
Очерет   гомонить тихенько
З  зорею -  зорею.
Небо вмить замерехтіло
Блискавиця щира нині,
Нелегковажна діва.
Прошмигнула лагідно, капизно,
Чомусь лякати поле не захотіла.
З пагорба  видно все  як на долоні
Шмигнув бродяга вітер…
Він ледь  збентежений грозою,
Він втікач невдалий.
Нині він дивний:
З квітів крапельки струсив,
Пошелестів травою,
Пригнув пшеничку,
Та, чомусь мрійливо смішно
Хлюпнувся під  грушку
В старому  садочку.