Zlotowlose me kochanie

Просто Дорота
Генка Богданова

Обич моя, златокоса

На внучката ми Аделина

Обич моя, златокоса,
аз в сърцето си те нося
като пролет разцъфтяла,
моя лястовице бяла.

Обич моя, цвете бяло,
златно слънце засияло,
моя пойна чучулига,
с тебе радостта пристига.

Обич моя синеока,
бистро езеро дълбоко,
утоляваш мойта жажда
и чрез тебе се прераждам.

http://www.stihi.ru/2016/03/28/11873


ZLOTOWLOSE ME KOCHANIE

Mojej wnuczce Adelinie
poswiecam

Zlotowlose me kochanie,
Niczym wiosna kwitniesz dla mnie,
W moim sercu zamieszkalas,
Jaskoleczko moja biala.

Szczescie moje, bialy kwiecie,
Zlotym sloncem dla mnie swiecisz,
Moj skowronku, ptaszku mily,
Z toba radosc tu przybyla.

Skarbie moj niebieskooki,
Lustro jezior wod glebokich,
Zginac nie dasz mi z pragnienia,
Dzieki tobie sie przemieniam.