Мовне питання

Олександр Мачула
Раз зустрілися у барі
поціновувачі мов
і у п‘яному угарі
повели розмову вкров.

В кого краща рідна мова
і співучіша вона.
Діловита, гонорова
й купа іншого лайна...

Вот, к примеру, „незабаром“ –
непонятна слова суть.
„За“ иль впереди амбара…
Надо так уж завернуть!

Візаві не ликом шитий –
непонятна і мені,
ваша мова, що ж робити?
Візьмемо хоча б „сравни“!

Ще напряг останні сили,
не прибічник він брехні.
Тут зовсім не зрозуміло –
так покакав він чи ні?!..

30.03.2016