Р дна Мова

Люба Охман
Наче спів пташиний рідна мова,
Мелодійно, лагідно звучить,
Мамина це пісня колискова...
Рідну мову- люди бережіть!

Не кидайтесь "мертвими" словами,
Не брудніть рідненьку ні на мить,
Бо оспівана вона піснями...
Рідну мову- люди бережіть!

Рідна мова- пахне хлібом в полі,
Це струмок, що ніжно так дзюрчить,
При дорозі ясені й тополі...
Рідну мову- люди бережіть!

Рідна мова- пісню заспіває
Жалібно, аж серце заболить,
І нелегку долю нагадає...
Рідну мову- люди бережіть!