Будзе доля у нас другая

Станислав Тарашкевич
 
Дзе  не  глянеш,  злыя  людзі
Свет  у  нас  паганы:
Сэрца  крыўдаю  забіта               
Краваточаць  раны.
          Раны  гэтыя,  зладзеі
          Людзям  прычынілі,
          Растапталі  ўсе  надзеі,
          Душу  ім згубілі.
Што  з  дзяржавай  баламуты,
Нашаю  зрабілі
Усё  заслалі  ценем  смуты
Пра  людзей  забылі 
          Усе  водку  пъюць  і  кураць
          Колюцца   ў  вену
          Ніхто  Бога  не  баіцца
          Мора  пакалена
Раздзяліліся   ўсе  людзі
На  багатых,  бедных
У запусценні  ўсе  вескі
Няма  дзянькоў  светлых
          Пройдзе  час,  паверце  людзі 
          Усе  перажывецца, -
          І  за  здзекі  над  народам 
          Ім – ускалыхнецца
Ізноу  сонца  ўзыграе
Сябр  сябра  палюбіць,
Будзе  доля  ў  нас  другая
Бог  нас  прыгалубіць