Iнтелект

Борис Мохонько
   
Пихатість людям не дає,
Реальність оціняти.
Заперечуєте?Але так є,
Словами нічого виляти.

Пихатість, заздрість дві сестри,
Ніколи не розлучні,
Людину змінюють вони,
Проблеми неминучі.

Стає вона, немов, індик,
Надута і чванлива.
І поступає мов віслюк,
При цьому ще й сварлива.

Їх думка інших не хвилює,
Вона лиш слухає себе.
Словами так маніпулює,
Що сором інколи бере.

В громаді віслюків хватає,
Нажаль їх менше не стає,
Від них нам спокою немає,
І кожен перли видає.

Проблеми нас уже дістали,
Життя не кращає у нас,
Сміятись навіть перестали,
Неначе зупинився час.

Нас за пихатість зневажають,
Таких хватає і у них,
Дружити з нами не бажають,
В громаді гомін не затих.

Пора за розум уже братись,
І навести у домі лад.
Непотрібна нам пихатість,
Бо надоїв уже цей чад.

Щоб на узбіччі не лишились,
І не попали у кювет,
Щоби  з нами спілкувались,
Міняйте, люди, інтелект.

Краще більше посміхайтесь,
Будьте щирими з людьми,
З віслюком не сперечайтесь,
Його краще обійди!