Расцвет луны

Андрей Никаноров
Расцвет луны

Иан Андерсон, альбом "Тайный язык птиц" 2000


Проступь твоя  видна в глубокой сини
Ни к чему  мне фонарь нести,
Чтобы к речке нам подойти
Ночь гонит расцвет луны
Замер на отмели буйвол в печали
Всплески рыбы при ловле мух
Боги тёмные смирно ждут
Ночь гонит расцвет луны.
Вы же узнали здесь любовников страстных:
Мягко стелящийся тростник,
Утром солнце  вмиг пробудит
Ночь гонит расцвет луны.

Сокрыта  в  млечный свет девственной зорьки.
Затаённая нежно в таинствах.
Твой мятеж,улыбка и прощай…
Ночь гонит расцвет луны.

IAN ANDERSON

A Better Moon

Album "Secret Language of Birds" 2000

I see you better now, shaded in deeper blue.
Hardly needing to carry the find-your-way lamp
down to the river.
Tonight flies a better moon.

Sad water buffalo lie fast near the shallows;
a splash revealing the fly-catching fishes.
Dark Gods silently watching.
Tonight flies a better moon.

I guess you've known lovers here, compliant in passion;
softly laid in the old reed bed, harshly
lit in the noon sun.
Tonight flies a better moon.

Now cloaked in this milky light, new as the virgin dawn,
shrouded sweetly in all kinds of mystery,
you turn, smile and then are gone.
Tonight flies a better moon.