То ж повинна та Москва

Вячеслав Гольдберг
сатирическая пародия на стихотворение Славы Краснера,
“Во всем виновата Америка”
http://www.stihi.ru/2015/11/06/8635,
в котором  С. Краснер от лица гражданина России,
рассказывал, что якобы русские граждане
во всех своих бедах винят США.


Що: “чиновник" все скупив,
нашi гроши поцупив?
Знаю я, як "двічі-два" –
– то ж повинна та Москва!

Якщо в дірках все шосе,
влада чхає в нас на все,
В цій мерзенної брехні
винні кляті москалі!

Якщо страх живе в душі,
– вiд московської глушi!
Краще вас живе сусід?
– й тут москальський бачу слід!

Якщо в армії бардак,
i женуть заводи брак,
так це зовсім не питання:
це московське полювання.

А колишній офіцер
став крутий мільярдер,
не працюючи ні дня?
- То москальська є фігня!

Бюрократiв цiла тьма,
а на вбивць управ нема,
мре у нас народ від бід?
- Й тут москальський бачу слід!

Що: з головкою біда,
i горілка, як вода,
й наркомани кличуть “SOS” ?
- то москальський кровосос!

А що-небудь ще якщо:
грабіжник до вас прийшов,
повiнь, ураган, війна, -
винна знов Москва одна!

Заздрість, злодії, брехня, –
– то москальська є чухня!
розкрадається бюджет –
– на московський “Суперджет”!

Контролюємо один одного,
щоб росіян не було жодного,
скачемо, й кричимо з переляку:
“Москаляку на гiлляку!”

Добре, що є вороги:
Штати спишуть нам борги!..
.........................
В тому ще Москва повинна,
що не вмерла Україна!