Алабута - лебеда, лабутены, чабата...

Римма -Карамниса Арсланова
"Ой, беда, беда, беда, в огороде лебеда,
Черёмушка белая, что я в девках делала?!"(с)
Алабута - лебеда, лабутен хэм чабата,
Экспонатлар тын кала татарлар жырлаганда.

Бабай белэн Ростэмгэ  китеп барган хэбэрдэ:
"Татарлар, мишэрлэргэ шундый кызлар хэзинэ,
(Лабуда*...)... ярым шэрэ, соялеп, кагылып була".
Хэзер кая карама  шулар тылсым  хэбибэ.

Башларда алабута, лабутеннар аякта,
Авылдан сон шэхэрдэ оятын корбан итэ.

Буталган  буген донья, Экспонат - ул мослимэ,
Татар кызы, казылма, хижэб киеп яшеренэ.
Кадерле ул татарга, кадерле ул мишэргэ,
Миллэтебез аналарын кирэк ныклап сакларга.

Эх, лебеда, лебеда! Татарлар кая бара?!
Жырлый икэн "Ленинград", безгэ хас тугел бу, ят!
Без болгарлар - татарлар, без узебез - Экспонат!
Бэлки инде чын хэлдэ булдык без алабута?!


"Кеше куян куа диеп.." бездэ куабыз димэк?!
Эх, экспонат, экспонаааат! Точно утарга кирэк!
Алабута, лебеда, лабуда, белеберда*,
Татарчага тэржимэ - миллэт намусын сакла!


* Лабуда — фуфло, ерундистика, турусы, нелепость, чепухистика, ерунда на постном масле, чепуха на постном масле, чепуховина, сапоги всмятку, лабусня, дребедень, свинячья петрушка, вздор, ерунда, несусветица, чушь, сорок бочек арестантов, фигня, чепухенция,… … (Словарь синонимов)

* Белеберда - вздор, бессмыслица, чепуха.


http://www.business-gazeta.ru/news/304821
Песню «Экспонат» перевели на татарский язык,
спели пародию, что называется....