Диде-Ватан!

Камил Акимов
Шадвал ва уьмуьр,
Сувар я вун зи.
Лув гуз чизват1а,
Лувар я вун зи.

Ватан я пайдах,
Хкаж ам виниз!
Алгъурна на юкь
Гьи ч1авуз ва низ?

Душманда акьар
Гьазурайла хьел,
Къилинж жеда зун,
Зун жеда к1венк1вел!

Са зат1ни к1андач.
Гьар садан буржи
Гьич шак тагъана,
Ватан хуьн я чи!

Шадвал ва уьмуьр,
Гьунар я вун зи.
Лув гуз чидат1а,
Лувар я вун зи!