Чорс hазар тари. Четыре тысячи лет

Альберт Миракян
     Чорс hазар тари

 1 куп
Чорс hазар тари унес ду патмуцюн,
Чорс hазар тари унес ду србуцюн,
Чорс haзар тари арюнов лцвац,
Ко кадж жоховурд тшнамиц ынгац!
Байц инчу hамар ко вортинерин,
Аствац джан Аствац, твир айл азгерин?
Кроныт ынтунец амбохч haй азгы,
Байц инчу аницвец   им hАястаны ?
Прип
hаватумем ес , вор кга ми ор,hай вортинеры к миянан hзор.
 Менк пити линенк макур- азгасер, каруценк  еркир им азгакицнер!
 Цахкир hАйастан ко баликнеров, к дарнас ду вей ко heроснеров!
Менк пити крвенк амбохч hай азгов, вор стехценк еркир азгакицнеров!
 2куп
Ко патмуцюны менк ченк моранал,
Маштоци лезун менк к цанкананк,
Астваци кроны сурбе мез hамар,
Цахкир hAйреник , цахкир андатар!
Цахкир hАйастан вартапушерум,
Вор дарнас драхт амбохч ашхарум
Амен hАй вор га буйры ко арни !
Ерпек чи теснес гуйны арюни!

3 куп

Цахкир hАйастан ко баликнеров,
 Мишт к парцанас ко hероснеров!
Им ахоткеров веркерыт бужвен,
Астцу миджоцов , Амен у Амен!

Кас ду hАйастан им карот сртум,
Дарнас ду миак, амбохч ашхарум!
Ду мер hАйреник, нурб им агавни,
Чи теснес ерпек ерорт Егерни!
 
Начато 1992г корректировка 12 февраля 2016г
         Альберт Миракян