На всём своё есть клеймо

Моби Дик 3
Мені все не так,
"Чому?" та "За що?".
Хтось на вулиці дасть п'ятак,
По суті, нікому, немає за що.

Десь є, як я,
А, може, і поряд.
Проте я сліпа,
Та чую лиш сморід.

Це жахливо і гидко,
Та що ж поробити?
Чіпати гроші давно уже бридко,
Та чим же іще кредити покрити.

Навіщо таке?
Чому саме зараз?
Обличчя кожне настільки бліде,
Не зміниться, якщо й переїхати КРАЗом.

Туди б у поля,
Та в гомін пташок.
Натягнути бриля,
Накришити кришок.

Бо все на світі має життя,
Не маємо права забрати його.
У всьому своя є краса,
На всьому своє є клеймо.