Инанмиш я...

Камил Акимов
Ч1ал селли авун патал а ч1алал гзаф рахадай ва кхьидай мумкинвилер арадал гъана к1анда.Жегьил сесер бамишуналди, абуруз рехъ тагуналди  чи медениятдиз зурба зиян гузва. Жегьил сесер кич1е тахьана чапдай акъуд, къуй халкьди лайихлубур вичи хкярай. Гьак1 хьайила, чи гафуниз,ч1алаз къимет жеда.Халкьдин, миллетдин гележег жегьилрин гъиле хьурай. Абур сергьятламиш ийимир,рехъ це! Виликан девиррин гъалат1 идакай ибарат хьайиди я! Жегьилрик яратмишдай руьгь кутуна к1анда!


Лаш ягьада алажнавай хамуниз,
Акатнавай кикер,цацар хкудиз.
Лаш ягьада "шаирризни" вахтуни,
Шимни кк1ал гьим ят1а кьил акъудиз.