Вопль души ко Господу по канону Андрея Критского

Лира Берёзкина
Душе моя,душе моя,восстань,что ты спиши?
Придет когда Судия,что же сотвориши?
Душе окаянная,что так разлениши?
Конец приближается,кайся,согрешиши,
Молитвой и постом врага отразиши.

Троице Пресущная,в Единице поклоняемая,
Возьми бремя от мене,в тяжкий грех вменяемое.
Даждь яко благоутробна слезы умиления.
Моей смерти хочешь ли?Даруй ми спасение.

Спаси мя,Богоматерь,Невеста Неневестная,
Ты отверзи двери ми в Царствие Небесное!