У чеканнI перемIн

Борис Мохонько
Розшумілися вже верби,
У чеканні перемін.
Уже яснішає і  небо,
Наприкінці лютневих днів.

Зима відступати не хоче,
Весни стримує ходу.
Холодить бруньки щоночі,
І залякує вербу.

Над ставом явір нахилився,
На зиму гнівиться, скрипить,
Що не дає вона зміниться,
На краще вербам у цю мить.

Весну уже не зупинити,
Зима відступить на кінець,
Бруньки розпустяться налиті,
І стануть верби під вінець.

Зазеленіють вони рясно,
І листям тихо зашумлять,
Розбудять явір передчасно,
Не даючи йому постать.

На верби дивиться роками,
 Із ними  явір  молодів,
Вони  красою дивували,
Він в ці хвилини не скрипів.