Идзе са сваёю бядою

Станислав Тарашкевич
У дня цёмна  ночка святло забірае
Па  голай  замершай  зямельцы  ідзе 
У коміне  вецер гудзе  завывае    
 Ніяк  мне ў хаце  заснуць не дае   
            Ад зор  не рунее ў  смуге  ўсё  неба
            Прапаў  дзесці  месяц  не ходзіць  па ім
            І нехта пляцецца  кудысь  яму  трэба   
            І цяжкае гора на карку  нясе 
 Застаўся  без  хаты  жыве  дзе  папала   
 Ідзе  з сваім  горам такою парой
 Каптан  яго мокры мясцамі  парваны   
 Не  страшна  яму  тут начной  цямнатой
            Жыве  ён на  звалцы  з катамі  сабакай
            Вячэраюць   разам  што Бог  ім пашле          
            Раней агрономам  ён быў  задавакай
            Ідзе  ён з надзеяй  што хутка  памрэ 
Пакуты  закончыць і  гора  не стане 
А  вось  за  пакуты  ў  рай  Бог  вазьме 
А  покуль  ён  марыць аб  цэлым  каптане
Таму  што  жывы  ён і вецер  злы  дзьме