Жегьилвал гьайиф

Эйваз Гуьлалийрин
Лепе гала къилихрик,
Мудда къал ава.
Им гьи чIав я, гьи аям,
Худда фал ава.

Къени жибин, ичIи кьил,
Рахаз чидай лал.
Са гафунив лутуди
Гъариб тада гьал:

-АскIан, тупу мукьвада
Авунва запаб…
Вичи чара тавуртIа,
КIев жеда ктаб…

Эвел кьве гаф лагьана,
Авудзава рикI.
Ахпа жибин ацана,
Галудзава рикI.

МичIи кIвале чIулав кац,
Ийизвай кукIвар.
Сад жерягь я лугьуда
Хутазвай юкьвар.

Духтурдивай тагьайдаз
Авунвай чара.
Садан гъиле ток ава
Себеб тир пара.

Гьа и жуьре шумудан,
Ван къведа тариф.
Лутувилер чир тавур,
Жегьилвал гьайиф.

Зверзавай шивдикай,
Галудзавай як.
Лутуйриз къафун жез,
Акатмир сарак.

АлакьдатIа авурай,
И къелем татаб.
Фалчияр тапIрукь я,
Запабарни таб.