Осiнь

Сергей Белогуров
Осінь. Гуляє вітер в садах,
Коси деревам він розпліта.
Часті на землю линуть дощі.
Щастя своє ми не зберегли.
А за вікном -  осіння злива,
Жбурляє вітер жовкле листя.
Хіба то осені провина
У тому, що любов не вийшла?
В калюжах дощ стрибає, скаче,
І грім у бубони гуркоче,
А на душі сопілка плаче,
Що знов любов прийти не хоче.

Може зів’яли наші серця?
Осінь кохання геть унесла?
Зникли щасливі лагідні сни,
Свідки вони моєї весни.
А за вікном -  осіння злива,
Жбурляє вітер жовкле листя.
Хіба то осені провина
У тому, що любов не вийшла?
В калюжах дощ стрибає, скаче,
І грім у бубони гуркоче,
А на душі сопілка плаче,
Що знов любов прийти не хоче.

                1998