Сьогоднi

Наталья Днепровская
А місто тремтить від того, що мокре, мов хлющ,
Мов човен старий, тече усіми дірками.
Мріється дуже мені, знайти золотий ключ,
Той, що дверцята між хмарами відмикає.

Репнуло небо і ллється, і ллється крізь хмари.
Ні чоботи вже не рятують, ані парасоля.
Мов би шпигун, закалюженим тротуаром
Дощ step by step, по п`ятах крокує за мною.

Хтось на небі чомусь щось-таки переплутав,
Створив на землі проливний лютневий дебош.
Що тут зробиш ? Волога, мов та отрута,
Біжить по артеріях вулиць сумних і площ.

Що ж робити, де взяти отеє натхнення ?
Висмоктую з пальця повний, як кажуть, отстой*.
Вкрай потрібно знайти світле щось і пісенне!
Вкрай - не те слово. Конче - випадок саме той!

                ***

Тиха кав`ярня, мов манна жадана з неба,
Дуже доречна мелодія з "Мрій Аризони",
Еспрессо гарячий і затишна атмосфера,
Й натхненням весняним у вазі тюльпанів бутони...



*отстой - розмовне