Я все життя, горнувся до прекрасного

Михаил Онищенко
Я  все  життя,  горнувся  до  прекрасного.

Я  все  життя,  горнувся  до  прекрасного,
Я  все  життя  читав.  Що  сам  хотів.
Тепер  націлився  я  тільки  до  сучасного,
І  нема  у  мене,  зайвих  для  вас  слів.

Знаю,  що  культура  людину  возвишає,
Це  той  цемент,  що  робить  нас  людьми.
А  хто  сьогодні  нічого  не  читає,
Скаже  мені,  де  завтра  будемо  ми.

Ми  майже  всі,  сидимо  в  багнюці,
І  дехто  з  нас,  до  неї  уже  звик.
То  ж  вибачте  мені  і  моїй  думці,
Я  до  тої  багнюки,  не  привик.

Можливо  ми  відмиємось,  в  Європі,
Нині  туди  наша  дорога  повела.
Залишимось  там,  у  їхньому  сиропі,
Якою  б  дальше  наша  доля,  не  була.

       10:33.11.02.2016.