Я одинак, не можу жити в стаi

Михаил Онищенко
Я  одинак,  не  можу  жити  в  стаї.

Я  одинак,  не  можу  жити  в  стаї,
Стадний  інстинкт  у  мене  не  підріс…
Я  одинак,  вовк – одинак  і  не  боюсь  собак,
Тому  давно,  я  виріс  на  весь  зріст.

Разом  всім  легше,  навіть  батька  бити,
Гавкай  собі  і  ти  вже  молодець.
Та  тільки,  як  тоді  себе  любити,
Скажіть  хто  знає,  мені  вже,  на кінець…

Люблю  я  сам  читати  і  писати,
Люблю.  В  саду,  ростити  огірки…
А  ще  люблю,  я  ціпом  жито  молотити,
І  щоб  прямими  були,  у  вірші  рядки.

Колись  і  я  піду,  вже  на  спочинок,
Так  вік  прожив,  здається  що  не  «зря»…
Що  добрим  був  і  вдалим  мій  ужинок,
І  не  скаже  ніхто,  вік  прожив  він  «зря».

                10:25.11.02.2016.