Бiжить моя рiчечка у синэ море

Михаил Онищенко
Біжить  моя  річечка  у  синє  море.

Біжить  моя  річечка  у  синє  море,
І  зветься  вона – Південний  Буг.
Біжить  моя  річечка,  не  знає  горя,
Мій  наймиліший,  Південний  мій  Буг.

Раніше  колись,  звали  тебе  Богом,
Та  Вас  аж  обох,  як  прийняти  Землі?..
Скажи  мені  річка,  прошу  перед  Богом,
Скажи  чи  так  добре  на  нашій  Землі.

В  Подільському  краї  ти  розцвітаєш,
Береш  з  під  горбків,  веселі  струмки.
Щороку  ти  різною  у  нас  буваєш,
І  ми  ловимо  рибу,  завжди  залюбки…

           08:47.10.02.2016.