Клiч до харчу

Юркевич Юрий Леонидович Ююкин
Iжа наша,
 якщо ты e шлях
 вiд глеба до неба,
 вiд воды до газу,
 вiд сiлi до вогню,
 вiд камiню до залiза,
 вiд гуку до руху,
 вiд рукi до свitа,
 вiд солодко до гiрко,
 вiд волi до болю.

 Дай нам мочи
 працювати,
 шоб звернути Тобi,
 шо з'iто залiшне,
 вiд дiдов,
 та батькiв,
 та жiнок
 до дiтин,